Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imigrări Sute de străini, fraude împotriva României. Cei mai mulți, din Sri Lanka

ro

07 Aug, 2023 13:21 784 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Potrivit IGI, sute de străini au fost depistați, în perioada 19 iulie – 6 august 2023, în situații ilegale, cei mai mulți fiind din Sri Lanka.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Inspectoratul General pentru Imigrări, polițiștii de imigrări rămân în continuare la datorie și acționează atât cu forțe proprii, cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, astfel încât perioada Sezonului Estival să se desfășoare în condiții de siguranță. Au fost identificați în situații ilegale peste 290 de străini.
 
În acest context, în perioada 19 iulie - 6 august 2023, polițiștii de imigrări au depistat în situații ilegale 293 de străini, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale.
 
Valoarea sancțiunilor aplicate este de 105.600 de lei.
 
Dintre străinii depistați în astfel de situații, 57 sunt din Sri Lanka, 50 din Bangladesh, 28 din Pakistan, 28 din Nepal, iar diferența din alte state, precizează sursa citată.
 
În perioada analizată au fost emise 210 de decizii de returnare, fiind îndepărtați sub escortă 87 de străini. Alți 124 au fost luați în custodie publică.
 
Polițiștii de imigrări vor intensifica în această perioadă acțiunile și controalele în locurile și mediile frecventate de străini, precum și în incinta operatorilor economici, atunci când sunt date sau indicii cu privire la existența că în acele locuri sau medii există străini care nu respectă prevederile legale privind regimul străinilor în România, a mai adăugat IGI.

Citește și:

Unui bărbat din Irak i-a fost interzisă intrarea pe teritoriile statelor UE timp de 5 ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii