Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Andrew Noble „Experţi militari din Marea Britanie vor veni anul viitor pentru a pregăti ucraineni, în bazele române“

ro

18 Oct, 2023 20:41 846 Marime text
Foto: Facebook/Andrew NobleExperţi militari din Marea Britanie vor veni anul viitor pentru a pregăti ucraineni, în bazele române, a declarat, miercuri, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la finalul mandatului său, conform Agerpres.ro
 

"Lucrăm îndeaproape în ceea ce priveşte analiza comună a situaţiei din Ucraina, în teren. Experţi militari din Marea Britanie vor veni anul viitor pentru a pregăti ucraineni, în bazele române. Cred că, într-o măsură, aceasta este o dovadă înaltă a cooperării diplomatice", a afirmat diplomatul.


El a amintit că guvernul român a aprobat deja cadrul legal privind antrenarea piloţilor ucraineni pe aeronave F- 16 în România.

"Este un alt tip de specializare pentru forţele armate ucrainene, care în mare parte a avut loc în Marea Britanie. Dar, în cadrul unei discuţii trilaterale România-Ucraina-Regatul Unit a fost clar că pentru ucraineni este mai uşor ca acest lucru să aibă loc mai aproape de ţara lor. Iar favoarea făcută de România Ucrainei, pentru a proteja valorile noastre comune şi democraţia noastră, a fost să ofere un loc pentru aceste antrenamente. Nu vreau să dau detalii specifice, dar sper să începem în prima jumătate a anului viitor", a completat Andrew Noble.


El a spus că România are "un sistem diplomatic foarte eficient".

"Mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu Ministerul român de Externe şi cu oameni din Guvern, privind unele dintre cele mai grele şi sensibile subiecte actuale din domeniul diplomatic", a mărturisit ambasadorul britanic. 

Agerpres.ro

Citește și: 

Întrevedere a ministrului Angel Tîlvăr, la Kiev, cu omologul ucrainean! Ce subiecte au fost analizate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii