Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:37 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Aeriene Române Incident neobișnuit în timpul unui exercițiu militar. A fost demarată o anchetă. Ce s-a întâmplat

ro

13 Jul, 2021 17:41 724 Marime text
  • Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon.
Marți, 13 iulie, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, județul Galaţi.

Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol.

Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon.

Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului.

Sursă foto: Facebook.com / Forțele Aeriene Române

Ti-a placut articolul?

Comentarii