Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Am avut cod portocaliu de viscol în judeţ De ce nu scoate Primăria Constanţa corturile în care ne putem încălzi?

ro

21 Dec, 2012 01:15 2259 Marime text
În Constanţa, iarna a venit „pe neaşteptate". În perioada 19 - 20 decembrie, judeţul a fost sub avertizarea de cod portocaliu de viscol, iar vântul a bătut cu până la 70 km/oră. Poleiul a acoperit şoselele şi trotuarele, iar transportul rutier a fost afectat. În următoarele zile, vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, în estul şi în centrul ţării.

În aceste condiţii, la Primăria Constanţa a fost activat Comandamentul de Iarnă. Potrivit lui Ştefan Taran, şeful Serviciului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei, a declarat că toate utilajele sunt pregătite pentru deszăpezire. „Avem 6 autogredere, 20 de gunoiere cu lamă, 8 sărăriţe, 19 vole, 39 de buldoexcavatoare şi 30 de basculante. Cât priveşte persoanele fără casă, acestea vor fi duse la Gravity Park, vizavi de Palatul Copiilor. Aici toţi vor primi paturi, saltele şi pături. Persoanele fără casă sunt adunate de pe stradă şi duse la Unitatea de Primiri Urgenţă, unde sunt consultate. Ulterior, ele ajung aici", a explicat Ştefan Taran, care a adăugat că în cursul nopţii de miercuri şase persoane au înnoptat aici. Fiind întrebat dacă Primăria Constanţa va folosi unul dintre cele trei corturi gonflabile achiziţionate în luna decembrie a anului 2009 de la SC Branic SRL, Ştefan Taran a precizat că nu. În aceste condiţii, ne întrebăm ce fac constănţenii care au plecat cu treburi în oraş? Unde intră să se încălzească dacă li se face rău? Reamintim că pentru cele trei corturi Primăria a plătit în anul 2009 suma de 65.050 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • olga 21 Dec, 2012 12:53 Ce mai intrebati?? Mazare a plecat care este problema lui de 4 ani cand vine zapada ??? a este in Asia