Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​EFOR lansează platforma Colectorul de publicitate politică

ro

17 Aug, 2023 13:56 781 Marime text

Unele partide politice au început deja promovarea cu tentă electorală prin acțiuni precum organizarea de caravane medicale, consultații oftalmologice sau de meditații în autobuze sau sedii de partid. Unele partide au montat corturi pentru a strânge semnături, iar altele poate își fac reclamă prin panouri publicitare. Însă este posibil să fie mult mai multe activități organizate decât putem vedea de la nivel central.

EFOR a lansat Colectorul de publicitate politică, o platformă care are scopul de a aduna aceste informații din toată țara și de a le raporta autorităților dacă nu sunt legale. În afara campaniei electorale, există foarte puține reglementări legate de promovarea partidelor, astfel că acestea au o libertate mult mai mare. Dar chiar dacă partidele au dreptul de a organiza astfel de activități, cu siguranță unele dintre ele întrețin o competiție nesănătoasă, mai ales când sunt finanțate din bani publici. Mai mult, unele dintre aceste practici sunt populiste, iar promisiunile nu sunt realiste. Vom monitoriza aceste activități constant, până la începerea campaniei electorale.

Colectorul include și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de promovarea partidelor politice în afara campaniei electorale. Platforma este disponibilă la https://banipartide.ro/sesizare/


Citește și:

Finanțarea partidelor politice în 2022- De ce avem nevoie de mai multe date?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii