Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Misiune îndeplinită! Transportul umanitar a ajuns în Turcia (FOTO)

ro

12 Apr, 2023 10:14 888 Marime text
foto: IGSU

În data de 10 aprilie, salvatori din cadrul USISU, ISU Galați, ISU Mureș, ISU Iași, ISU Constanța și Baza pentru Logistică a IGSU, cu 10 mijloace tehnice, au realizat un transport umanitar ce a constat în 16.000 kituri de igienă, 10 corturi de luat masa și 32 turnuri de iluminat.

Totodată, personalul de protecție civilă turc a fost instruit privind punerea în funcțiune/montarea acestor echipamente.

În această dimineață, colegii noștri au început deplasarea către România., transmite IGSU. 


Transportul umanitar a fost realizat în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în urma solicitării adresate României de către Comisia Europeană, prin Mecanismul European de Protecție Civilă (ECHO-ERCC), de a pune la dispoziție Republicii Turce, din rezerva rescEU, aflată pe teritoriul României, mai multe tipuri de produse, date fiind responsabilitățile ce revin țării noastre, ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt).

Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acțiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacități de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfășurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Prin intermediul acestui program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare și care în baza cererilor de asistență internațională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situații de urgență.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii