Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ali Șenol, subprefectul județului Constanța, ultimele detalii despre starea navei Queen Hind

ro

24 Nov, 2019 20:28 9293 Marime text
Ali Șenol, subprefectul județului Constanța a declarat cu privire la situația navei pline cu oi, răsturnate la Midia Năvodari
 
„Se caută soluții tehnice pentru aducerea navei în poziție dreaptă, pentru că ea este bandată în proportie de peste 80% pe partea dreaptă.
Canalul navigabil nu este blocat, se circulă cu restricții.
Autoritățile vor acționa pe cursul nopții, scafandrii sunt și acum în apă pentru a detecta eventuale fisuri, însă, până la această oră, nu au fost găsite deficiențe ale navei.
 
Nu există fenomenul de poluare în zonă, nici măcar irizații de combustibil. În urmă cu doi ani, nava Queen Hind a fost reparată în Șantierul Naval Midia , fiind dotată cu echipamente de ultimă generație și izolată corespunzator, pentru a se evita riscurile de poluare.
Nava Hercules care apartine Arsvom, va încerca să o îndrepte.
Zecile de mii de leșuri ale ovinelor decedate vor fi duse la incinerare de către Direcția Sanitar-Veterinară. Cea mai apropiată stație de incinerare este la Măcin, iar dacă va fi nevoie, vor fi duse la Brăila și București”.
„Echipajul și comandatul, toți sirieni, sunt în siguranță”, a  mai spus subprefectul județului Constanța.
„Nava aparține unei firme din Emiratele Arabe Unite, Astra Marine Services Lmd. Firma are și un sediu în municipiul Constanța”

Sursă foto: ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii