Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:13 19 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunile de deratizare, reluate în Constanța (galerie foto)

ro

08 Oct, 2019 15:54 484 Marime text
Primăria Municipiului Constanța a reluat astăzi acțiunile de deratizare în municipiul Constanța.În cursul acestei săptămâni vor fi amplasate momeli toxice în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății populației, conservării şi protecţiei mediului înconjurător.

Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, vor fi protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea vor fi amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.

 
Constănțenii sunt rugaţi să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!
 
Totodată, persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

Sursă foto: ​Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii