Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune pentru protecția fondului forestier. Care a fost valoarea sancțiunilor aplicate (galerie foto)

ro

30 Nov, 2019 10:23 1786 Marime text

În urma unei acțiuni de patru zile desfășurate de polițiști și specialiști silvici, au fost confiscați peste 350 de metri cubi de lemn fără documente legale, au fost întocmite 7 dosare penale și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 de lei celor care au încălcat legislația silvică.

În perioada 26 – 29 noiembrie 2019, polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Alba, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor - Gărzile Forestiere Brașov, Cluj, Ploiești și Timișoara, au desfășurat o acțiune, pe raza județului Gorj, pentru prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național.

De asemenea, acțiunea a vizat verificarea modului în care agenții economici respectă dispozițiile legale în domeniul achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

În urma verificărilor efectuate la ocoalele silvice și agenții economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, au fost constatate 7 infracțiuni, fiind întocmite acte procedurale pentru 2 fapte de tăiere fără drept de arbori, 2 fapte de furt de arbori și câte o faptă de folosire fără drept a unui dispozitiv de marcat, fals intelectual și uz de fals.

Au fost descoperiți 116 mc. de masă lemnoasă proveniți din tăieri fără drept de arbori.

Totodată, pentru neregulile constate la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, au fost aplicate 28 de sancțiuni  contravenționale, în valoare totală de 107.000 de lei.

Faptele au vizat neîndeplinirea obligației ca la exploatarea pădurilor de rășinoase să se cojească cioatele, deținerea de material lemnos fără documente de proveniență, nedeținerea sau necompletarea la zi a registrelor de evidență a intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase, nerespectarea modului de completare a avizelor de însoțire

Pentru aceste fapte, au fost confiscați aproape 240 mc. de material lemnos.

Sursa foto: Poliția Română 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii