Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 octombrie – Ziua Internațională a Medicului

ro

01 Oct, 2020 00:00 3051 Marime text
  • Începând cu anul 1984, pe 1 octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Medicului.
 
Această sărbătoare a fost inițiată de Organizația Mondială a Sănătății și de organizația umanitară internațională - Medici Fără Frontiere. Această organizație oferă asistență medicală victimelor catastrofelor naturale, conflictelor armate, epidemiilor din mai mult de 80 de țări din întreaga lume.
 
Medicul este acel om care își dedică trei sferturi din viata sau chiar mai bine invatarii, iar cei mai multi nu se opresc niciodata din a sti mai mult.
 
Medicul este omul care alege aceasta meserie din dragoste pentru semeni. Si tot medicul este acel om care de multe ori isi pierde sanatatea pentru a o salva pe a altora.
 
În general funcția unui medic este aceea de vindecare a bolilor, fiind una din profesiile cele mai vechi ale omului. Profesia de medic provine din ocupația de tămăduitor, ocupație care deja era practicată de preoții din antichitate, potrivit wikipedia.org.
 
Din experiența îndelungată în decursul istoriei, s-au cristalizat treptat bazele științifice în care este practicată medicina de azi.
 
Sociologia profesională indică faptul că profesia de medic trebuie să corespundă unui nivel înalt de etică morală, forma cea mai cunoscută fiind „jurământul lui Hippocrate”, uneori fiind necesară metoda trierii cazurilor, când numărul răniților sau bolnavilor este foarte mare, medicul fiind suprasolicitat, în cazul unui război, sau când își periclitează propria viață în cazul unei epidemii periculoase.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii