Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:26 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul de familie ar trebui să fie primul profesionist la care pacientul de îndreaptă pentru consult, susține Ministerul Sănătății

ro

19 May, 2022 17:08 1113 Marime text
Persoană consultată de medic Foto Pixabay

Ministerul Sănătății susține faptul că medicul de familie ar trebui să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament, susţine Ministerul Sănătăţii. 

Într-un mesaj transmis joi, 18 mai, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului de Familie, pe pagina de Facebook a instituţiei, se afirmă că medicul de familie are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos.
 

„Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament. Rolul esenţial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală.

El are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos. Ministerul Sănătăţii apreciază activitatea medicilor de familie şi cunoaşte nevoile, dar şi responsabilităţile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente", afirmă sursa citată.


Ministerul Sănătății aminteşte că, în anul 2022, medicii de familie au fost implicaţi în testarea gratuită pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

De asemenea, în conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.

Conducerea Ministerului Sănătăţii mai precizează că urmăreşte „un parteneriat solid" cu medicii de familie. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii