Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au înmulţit furturile Comuna Pecineaga îşi ia firmă de pază

ro

04 Feb, 2011 01:36 3520 Marime text
Pecineaga_Nicolae_Stan_01.jpgPrimăria Pecineaga va contracta o firmă de pază pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Primarul Niculae Stan a precizat că va lua această măsură pentru că numărul poliţiştilor locali s-a redus.

„Pe fondul crizei economice au crescut furturile din comună şi trebuie luate măsuri pentru prevenirea şi stoparea acestor incidente. Având în vedere faptul că Poliţia Locală a fost restructurată, numărul poliţiştilor locali reducându-se de la nouă la trei, trebuia să introducem alternative pentru menţinerea ordinii publice. Vom lua măsuri pentru contracararea acestor fapte prin achiziţionarea de camere de luat vederi şi prin încheierea unei colaborări cu o firmă de pază", a precizat primarul Niculae Stan.

Unul dintre principalele proiecte ale primarului din Pecineaga pe 2011 este construirea de drumuri pentru scoaterea satelor din noroi, după cum a precizat edilul. În acest sens, autoritatea locală reprezentată de Niculae Stan a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului un proiect privind asfaltarea a cinci kilometri de drumuri interioare. „Poate reuşim să obţinem finanţare pentru asfaltarea a cinci kilometri de drum prin Programul privind reabilitarea şi modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes local şi judeţean. Pe restul le vom pietrui deocamdată", a precizat primarul Niculae Stan. De asemenea, Primăria Pecineaga a mai depus spre finanţare la MDRT şi un proiect privind realizarea reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare în localitate. Dacă vor fi declarate eligibile, obiectivele de investiţii vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.

Investiţiile în eoliene se concretizează

Un alt obiectiv pe 2011 al primăriei conduse de primarul Stan este şi realizarea unui parc în localitatea Pecineaga. Proiectul, care a fost depus spre finanţare încă de anul trecut la Ministerul Mediului, prevede amenajarea unui spaţiu verde în suprafaţă de 1,2 hectare în centrul localităţii, vizavi de biserică şi de stadionul de fotbal. Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ zece miliarde de lei vechi.

Un pas înainte spre dezvoltarea comunei este şi faptul că autoritatea locală a eliberat autorizaţii pentru cablurile subterane necesare montării de turbine eoliene. „În primă fază, vor intra în funcţiune 12 centrale eoliene, urmând ca alte şase să fie amplasate apoi pe izlazul comunei", a precizat primarul Niculae Stan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • localnic 23 Feb, 2011 18:09 numai vorbe,,dar camerele de supraveghere nu sunt prea "piperate"? 1700lei per bucata????