Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de stat Constanta - PROGRAM SPECTACOLE

ro

13 Dec, 2013 14:11 1989 Marime text
PROGRAM SPECTACOLE
 
Din dorinta de a oferi publicului un univers artistic divers, Teatrul de Stat Constanta va invita la o suita de spectacole dedicate sarbatoririi a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase.
 
Vineri 13 dec.ora 19.00
 
SUB ZODIA MARIEI
 
COMPANIA ON VOGUE IN PARTENERIAT CU TEATRUL DE STAT CONSTANTA
 
 Avându-i ca protagoniști pe Maria Gheorghiu și Eusebiu Ștefănescu, spectacolul "Sub Zodia Mariei" va fi un eveniment cultural unic pentru scena românească, ce-și dorește să se contureze într-un omagiu artistic, adus celor mai importante Marii ale țării. Fecioara Maria, Maria de Mangop, Regina Maria a României și Maria Tănase sunt cele patru nume ce vor călăuzi un eveniment încununat, cum altfel, de prezența unei alte Marii - Maria Gheorghiu. Invitații speciali ai acestei frumoase narațiuni muzicale vor fi actrița Adriana Trandafir și pianistul Radu Grațianu. Regia spectacolului, pus pe hârtie cu ceva luni în urmă de Miron Manega și Maria Gheorghiu, va fi asigurată de maestrul Ioan Cărmăzan.
 
Sambata 14 dec. ora19.00
CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA ,
ASOCIATIA CULTURALA PAN-ART IN PARTENERIAT CU TEATRUL DE STAT CONSTANTA
 
CANTEC DE LEAGAN
 
CANTEC DE LEAGAN este un video poem teatral despre Maria Tanase cu Mirela Pana, in regia lui Carmen Lidia Vidu. La pian, George Calin.
 
Spectacolul este o stare, un cantec de dinainte de somn.
Franturi de scrisori, de interviuri, de amintiri, de frici, de spaime, de singuratati, cateva cantece, o actrita si un pian compun un tablou simplu, uman, cu un singur personaj: Maria Tanase.
În memoria Mariei Tănase,
cîntec înfiorat
peste vreme,
dragostea mea
şi a unei lumi...
 
MIRELA PANA,actrita pasare cu zbor lin prin lumea teatrala de peste 15 ani,cu cantec in glas si vibratie in cuvant. GEORGE CALIN,pianist romantic si rebel,cu bogata experienta si implicare in studiori muzicale renumite si in nenumarate proiecte muzicale de televiziune
CARMEN LIDIA VIDU este cel mai tanar regizor care a montat la Teatrul National din Bucuresti si primul regizor de teatru multimedia din Romania.

Duminica 15 dec,ora 19.00
 
MARIA TANASE
 
Spectacolul spune fascinanta poveste a vietii unei mari Marii, care a stiut sa duca in lume frumusetea cintecului popular romanesc.Spectacolul de teatru-dans creat de coregraful Calin Hantiu,inspirat de cantecele Mariei Tanase ,aduce prin expresivitatea dansului, momentele importante din biografia celei supranumite Pasarea maiastra: debutul la celebrul Teatru "Carabus" al lui Constantin Tanase, povestea de prietenie si iubire cu Constantin Brancusi, prezenta la Expozitia Universala de la New York , dar si lumea plina de farmec si pitoresc a Bucurestiului interbelic. Coloana sonora cuprinde 18 cintece,in interpretarea Mariei Tanase.
In distributie:
Florina Stanculet,Iulian Enache, Marian Adochitei, Paula Prodan,Liliana Barascu, Remus Archip,Alice Safta,Cosmin Mihale,Ionut Alexandru,Alexandru Ologu,Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac,Iulia Fanache
Regie şi coregrafie : CALIN HANTIU
Scenografie : OVIDIU PASCAL
Muzica: CANTECE ORIGINALE MARIA TANASE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii