Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoana a ridicat in Senatul SUA problema vizelor pentru romani

ro

22 Jul, 2010 21:34 1031 Marime text

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
 
S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, www.senat.ro
Biroul de presă, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03, presa@senat.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Mircea Geoană a ridicat în Senatul SUA problema vizelor pentru români

In cadrul vizitei pe care o efectueaza in Statele Unite ale Americii, presedintele Senatului Romaniei, dl Mircea Geoana, s-a intalnit miercuri, 21 iulie, cu senatorul democrat Mary Landrieu, presedintele Comitetului pentru afaceri mici si initiativa privata din Cadrul Senatului Statelor Unite.
Cea mai importanta tema abordata la intalnirea dintre cei doi a fost cea legata de includerea romanilor in programul Visa Waiver. Visa Waiver presupune intrarea fara viza in Statele Unite ale Americii a cetatenilor statelor incluse in program si sederea pe teritoriul american pe o perioada care sa nu depaseasca 90 de zile. In acest moment, principala problema a Romaniei in eforturile de accedere in acest program este rata foarte mare de refuz al cererilor de vize, in conditiile in care una dintre conditiile programului este o rata de refuz mai mica de 3%.
Mircea Geoana si Mary Landrieu au discutat si masurile necesare pentru stimularea economiei romanesti. Astfel, Presedintele Senatului Romaniei si presedintele Comitetului pentru mici afaceri si initiativa privata din cadrul Senatului American au discutat despre modalitati de sprijin pentru finantarea IMM-urilor si desprea crearea de locuri de munca. Cei doi au mai abordat si teme precum securitatea energetica si importanta terminalului de gaz natural lichefiat de la Constanta.
Tot in cursul zilei de miercuri Presedintele Senatului Romaniei s-a intalnit si cu Janet Napolitano, Secretarul de stat pentru securitatea teritoriului national al Statelor Unite. De asemenea, Mircea Geoana a avut o intalnire si cu Zbigniew Brzezinski, fost consilier pentru securitate nationala al presedintelui Statelor Unite.

Biroul de presă al Senatului                                                  22 iulie 2010                                             

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii