Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimiteri în judecată- evaziune fiscală-PT Mureş şi PT Tulcea

ro

14 Aug, 2012 16:15 1143 Marime text

Nr.2625/VIII-3/2012                                                                                                14.08.2012
                          

COMUNICAT

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului TARAŞ  GRIGORE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
 Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, inculpatul TARAŞ GRIGORE nu a înregistrat în evidenţele contabile şi nici nu a declarat în alte documente legale, cele 28 de facturi fiscale emise unei firme pentru care executa lucrări de construcţie în anul 2011.
În acest context, inculpatul nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate, în cuantum total de 132.500 lei, cauzând bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de 42.607 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea unui sechestru asigurator asupra unui teren intravilan şi o casă de locuit, aparţinând inculpatului TARAŞ GRIGORE.
          Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.
 *

*                     *

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea în judecată a inculpatului MILEŞAN CLAUDIU VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 11.01.2011 – 22.08.2011, inculpatul a emis un număr de şase facturi în valoare totală de 19.338 lei, pe care nu le-a înregistrat în contabilitatea societăţii, nu a declarat veniturile şi nici TVA-ul aferent.
 Inculpatul a profitat de faptul că, la data de 26.01.2011, firma pe care o administra a intrat în stare de dizolvare, continuând să deruleze activităţi comerciale în numele acestei firme, fără a declara organelor de control fiscal sumele încasate şi fără a depune deconturile privind TVA sau declaraţiile de impozit.
Prin activitatea infracţională desfăşurată, inculpatul a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 7.735 lei.
Dosarul  a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Mureş.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii