Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:50 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Înalta curte de casaţie şi justiţie

ro

09 Jun, 2015 10:34 516 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ALDA GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 17 martie 2010, inculpatul, în calitate de director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Arad, a aprobat (prin semnare) o decizie de acordare a plăţilor în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă pentru campania 2009, în favoarea unei societăţi comerciale în care soţia sa avea calitatea de asociat. În baza acestei decizii s-a plătit societăţii comerciale restul sumei de 56.336 lei pentru Schema de plată unică pe suprafaţă - S.A.P.S. şi suma de 153.741 lei pentru Schema pentru plăţi naţionale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totală fiind de 210.077 lei.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Arad.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii