Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele

ro

02 Jun, 2015 15:30 843 Marime text
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Apostoliceanu Timoftei – Daniel, procuror la  Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În noaptea de 04/05 decembrie 2012, inculpatul, după ce a consumat băuturi alcoolice, a condus autoturismul proprietate personală pe drumurile publice din municipiul Bucureşti cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 1,90 gr‰.
Astfel, în jurul orei 02:45, inculpatul a fost oprit în trafic de către organele de poliţie rutieră, pe strada Splaiul Independenţei din municipiul Bucureşti, sectorul 5, direcţia de deplasare a autoturismului condus de inculpat fiind dinspre B-dul Mihail Kogălniceanu către B-dul Eroilor.
Testat cu aparatul etilotest marca Drager, s-a constatat că inculpatul prezenta o îmbibaţie alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii