Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare Garda Financiară - luare de mită

ro

31 Oct, 2012 22:19 1720 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpaţii RIZEA NICULAE şi PÎRVAN DUMITRU, comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

În perioada 25-30 octombrie 2012, inculpaţii Rizea Niculae şi Pîrvan Dumitru au pretins suma de 37.000 lei şi au primit suma de 34.000 lei cu titlu de mită, de la un denunţător, administrator de societate comercială, pentru ca în schimb, în calitatea lor de comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti să nu sesizeze organele de urmărire penală cu privire la infracţiunile constatate la un control financiar făcut la societatea denunţătorului, să aplice amenzi contravenţionale cât mai blânde şi să-i comunice denunţătorului identitatea persoanei care a sesizat abaterile societăţii controlate.

La data de 30 octombrie 2012 inculpaţii Rizea Niculae şi Pîrvan Dumitru au primit de la denunţător suma de 34.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpaţilor Rizea Niculae şi Pîrvan Dumitru li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 30 octombrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 31 octombrie 2012, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi inculpaţi.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii