Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa

ro

02 Jun, 2011 23:45 1288 Marime text

Biroul de Presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 01 iunie 2011 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului NENCIU GHEORGHE, de 50 de ani, din Constanţa, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat că la data de 26 iulie 2010, pe plaja din apropierea complexului comercial Cleopatra din staţiunea Mamaia, în cursul unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat două lovituri de cuţit părţii vătămate IVAN SEVER în zona abdominală şi i-a provocat leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în pericol prin hemoperitoneu. Din relatarea părţii vătămate a reieşit că în seara zilei critice a fost furtună, iar la un moment, în timp ce se plimba în apropierea cortului cu materiale pe care îl păzea, l-a observat în interior pe inculpat, care a încercat să se ascundă, acoperindu-se cu nişte saltele. Pentru că i-a cerut acestuia să iasă din cort, spunându-i că altfel va chema poliţia, inculpatul s-a ridicat şi, atunci când a trecut pe lângă partea vătămată, a înjunghiat-o intempestiv de două ori cu cuţitul în torace şi abdomen şi a fugit, însă a fost prins şi imobilizat de trecători.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 7 ani şi 6 luni la 12 ani şi şase luni.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii