Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inşelaciune şi trafic de influenţă

ro

08 Nov, 2011 00:07 1308 Marime text

Biroul de Presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

La data de 04.11.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta împreună cu politisti din cadrul Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Constanta, cu sprijinul DGIPI - Serviciul de Informatii si Protectie Internă Constanta si al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanta, l-au retinut pe inculpatul Panturu Marius, cercetat sub aspectul săvârsirii infractiunilor de înselăciune, prevăzută de art.215 alin.1, 2 si 3 C.pen. (două fapte), trafic de influentă, prevăzută de art.257 alin.1 C.pen. (două fapte) si înselăciune, prevăzută de art.215 alin.1 si 2 C.pen. (două fapte) toate cu aplicarea art.33 lit.a C.pen.

În sarcina inculpatului s-a retinut că, invocând influenta pe care pretindea că o avea asupra unor functionari din Primăria Constanta precum si mai multe înscrisuri oficiale în legătură cu care există suspiciuni serioase de contrafacere, a indus în eroare trei părti vătămate de la care a obtinut sume mari de bani pentru a întocmi planurile unor imobile care urmau să fie construite si pentru a le obtine acestora autorizatii de construire.

Inculpatul a fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul Constanta sub acuzatiile arătate anterior, fată de el fiind luată măsura arestării preventive pe o durată de 29 de zile.

Probele administrate în cauză au condus la concluzia că activitatea infractională a inculpatului este mult mai întinsă, rezultând indicii privind inducerea în eroare si a altor părti vătămate, cercetările urmând a fi extinse si sub aceste aspecte.

Cu ocazia audierii sale, inculpatul nu a recunoscut săvârsirea faptelor retinute în sarcina sa.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii