Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:09 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracţiuni de dare de mită şi trafic de migranţi

ro

15 May, 2015 15:41 926 Marime text
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ӦREM ŞEREF (cetăţean turc), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi trafic de migranţi.
            La data de 12 mai 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, cerere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.
            Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
La data de 11 mai 2015, inculpatul AğӦrem Şeref a fost surprins în flagrant de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 1.500 euro unui poliţist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu (denunţătorul), pentru ca acesta să nu dispună un control amănunţit asupra autotrenului cu care cetăţeanul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.
După realizarea flagrantului, organele de poliţie au procedat la desigilarea compartimentului marfă al autotrenului condus de inculpatul cetăţean turc, ocazie cu care au fost găsite 37 de persoane – cetăţeni sirieni – 24 bărbaţi, 6 femei şi 7 copii.
Din primele cercetări a rezultat că cetăţeanul turc a preluat grupul de emigranți dintr-o parcare din apropierea capitalei bulgare Sofia cu intenţia de a-i transporta în Germania.
În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al S.I.P.I. Giurgiu.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii