Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SN Nuclearelectrica SA - Marti, 29 Martie 2011

ro

29 Mar, 2011 23:16 1453 Marime text

Forumul Atomic Roman (ROMATOM), asociatia industriei nucleare din Romania, isi exprima dezamagirea fata de acuzatiile nefondate din presa la adresa unor membri ai asociatiei noastre.

Astfel de afirmatii nedocumentate cu tenta politica, speculand contextul evenimentelor din Japonia, au rolul de a induce opiniei publice sentimente de teama si neincredere in industria nucleara din tara noastra , sector care a demonstrat capabilitatea si performanta atat pe plan intern, cat si international.

SN Nuclearelectrica SA, care a realizat in timp performante notabile prin operare eficienta si in conditii optime de securitate nucleara a CNE Cernavoda, utilizeaza produse si servicii de calitate ale industriei romanesti, fapt benefic pentru economia romaneasca.

Acuzatiile aduse firmei Titan Echipamente Nucleare (TEN), membru fondator ROMATOM, firma cu traditie si realizari atat in programul nuclear romanesc, cat si in proiecte nucleare internationale afecteaza grav credibilitatea industriei nucleare romanesti.

Totodata, ne exprimam ingrijorarea fata de atacurile denigratoare la adresa Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), organism cu recunoastere internationala care are un rol esential in mentinerea si controlul securitatii nucleare.

Decredibilizarea CNCAN si a industriei nucleare romanesti aduce prejudicii pe termen scurt si lung Romaniei, aducand atingere deosebit de grava securitatii energetice a tarii.

Forumul Atomic Roman (ROMATOM) a militat intotdeauna pentru abordarea programului nuclear ca parte a politicii energetice nationale, implementarea unor asemenea proiecte dovedindu-se a nu fi apanajul unui partid sau altul, unui gurvern sau altul, ci rezultat al cooperarii intregii clase politice.

ROMATOM

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii