Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:57 01 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat cercetat pentru acces ilegal la un sistem informatic A trimis către colegii de serviciu ai proprietarului unui cont de email, o serie de email-uri denigratoare

ro

24 Nov, 2021 14:56 420 Marime text
  • Cercetat pentru acces ilegal la un sistem informatic
Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, efectuează o percheziție domiciliară, în județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, alterarea integrității datelor informatice și hărțuire.

Unei persoane i-ar fi fost accesat contul de e-mail, modificată parola de acces, persoana bănuită preluând, în totalitate, controlul asupra respectivului cont, de pe care ar fi transmis, către colegii de serviciu ai proprietarului contului, o serie de email-uri denigratoare.

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Inspectoratul General Al Poliţiei Române

În această dimineață, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, efectuează o percheziție domiciliară, în județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, alterarea integrității datelor informatice și hărțuire.

Din cercetări a reieșit că, unei persoane i-ar fi fost accesat contul de e-mail, modificată parola de acces, persoana bănuită preluând, în totalitate, controlul asupra respectivului cont, de pe care ar fi transmis, către colegii de serviciu ai proprietarului contului, o serie de email-uri denigratoare.

Totodată, proprietarul contului ar fi primit, în mod repetat, mesaje sau scrisori poștale de la persoana bănuită, prin care i se adresau diverse insulte, cauzându-i o stare de temere.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: Unsplash.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii