Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:09 02 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Episcopia Tulcii, reacție în scandalul deputatului Aurel Bălășoiu - „Acuzațiile aduse PS Visarion, nefondate și halucinante lansate de o persoană care acționează pe fondul frustrărilor“

ro

04 Oct, 2022 13:21 1253 Marime text

Episcopia Tulcii a luat act cu mâhnire și stupoare de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie 2022 în mass-media, la adresa Preasfințitului Părinte Visarion. 

Cristi Călin, un tânăr despre care Episcopia Tulcii susține că este exclus din monahism și exmatriculat de la două facultăți de Teologie, îl acuză pe PreaSfințitul Visarion că în urmă cu mai mulți ani ar fi abuzat un elev.

Amintim că un scandal a izbucnit după ce au apărut imagini cu deputatul Aurel Bălășoiu, care ar fi întreținut relații sexuale cu un tânăr. Pe 30 septembrie a fost exclus din partid. Apoi au apărut informații cum că fostul deputat ar mai fi întreținut relații sexuale și cu un călugăr (Cristi Călin). 

Acesta din urmă a făcut mai multe acuzații, inclusiv la adresa lui ÎPS Teodosie. 
 

Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină., transmit reprezentanții Episcopiei Tulcii. Oficial de la Episcopia Tulcii 

Episcopia Tulcii luând act cu mâhnire și stupoare de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie 2022 în mass-media, la adresa Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, face următoarele precizări:

Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală etc. aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot.

Îndemnăm clerul și pe credincioșii tulceni la discernământ duhovnicesc, și mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, și să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească și încrederea dintotdeauna în valorile spirituale și morale ale credinței creștine.


Sursă foto: Episcopia TulciiCitește și: 

Arhiepiscopia Tomisului dezminte acuzațiile aduse lui ÎPS Teodosie în scandalul deputatului Bălășoiu

Preotul Visarion Alexa a ajuns în instanţă! Este acuzat că a agresat sexual o femeie
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii