Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința Naționala a Biroului Executiv al CNE

ro

23 Mar, 2012 00:21 2340 Marime text

În perioada 22 martie - 25 martie 2012, la Constanța, va avea loc Conferința Națională a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor.

La această conferință participă reprezentanți ai municipiului București și a regiunilor de dezvoltare din România.

Printre temele de discuție ale acestei Conferințe se află Programul Național "Școala Altfel" și revizuirea prevederilor Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor.

Conferința se desfășoare cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Ministerului Educației și Cercetării, Inspectoratului Școlar Județean.

"La această întâlnire vom discuta probleme ale sistemului educațional românesc și vom elabora un set de soluții viabile, ținând cont de prevederile Strategiei de dezvoltare a Consiliului Național al Elevilor, pentru perioada 2012- 2013. De asemeni, unul dintre subiectele conferinței este reprezentat de programul național "Școala altfel", în care Consiliul Național al Elevilor este partener principal al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului." declară Andrei- Bogdan Petre, Președinte al Consiliului Național al Elevilor (Președinte C.J.E. Constanța).

Despre Consiliul Naţional al Elevilor

Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii