Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promovarea turismului românesc prin programul "Paștele în Bucovina"

ro

18 Apr, 2011 17:19 909 Marime text

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a participat astăzi, 16 aprilie a.c., la o emisiune transmisă în direct de canalul public de televiziune, „Ne vedem la TVR", care precede lansarea programului de promovare turistică „Paştele în Bucovina", finanţat din fonduri europene.

Programul „Paştele în Bucovina" se desfăşoară între 17 şi 26 aprilie şi constă în mai multe evenimente destinate turiştilor români şi de peste hotare. „De Florii în Bucovina" va marca debutul programului şi cuprinde, printre altele, Târgul de Paşti, o expoziţie gastronomică, precum şi mai multe concerte de muzică tradițională.

„Săptămâna patimilor" va debuta cu pictarea Oului Uriaş, amplasat în Muzeul Satului Bucovinean, şi continuă cu Drumul Ouălor Încondeiate şi Focul din Joia Mare.

Sâmbătă seară, „Veniţi de luaţi lumină în Bucovina" este evenimentul aducerii Luminii Sfinte, direct de la Mormântul Sfânt din Ierusalim.

Ultimul eveniment din seria programului „Săptămâna Luminată în Bucovina" cuprinde, printre altele, un inedit concert de toacă, un concurs de ciocnit ouă, iar, în a treia zi de Paşti, la Mânăstirea Humorului va avea loc o petrecere tradiţională pentru toţi iubitorii de folclor românesc - „Hora satului".

În toată această perioadă, în cadrul acţiunii „Plantează programul tău în Bucovina", turiştii se pot lega sufleteşte de tărâmul Bucovinei prin sădirea unui copac în apropierea vestitelor mânăstiri Voroneţ, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei şi Humor.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii