Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT va beneficia de expertiza Băncii Mondiale pentru consolidarea planificării teritoriale şi dezvoltarea urbană

ro

28 Sep, 2012 01:14 1015 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi Banca Mondială (BM) au semnat miercuri, 26 septembrie a.c., Acordul de prestări servicii de consultanţă privind "Consolidarea capacităţii de planificare teritorială, precondiţie pentru dezvoltarea urbană". Serviciile de consultanţă, care se derulează pe o durată de 12 luni, urmând a fi finalizate în septembrie 2013, au ca obiectiv furnizarea de recomandări pentru îmbunătăţirea eficienţei şi eficacităţii politicilor de dezvoltare teritorială şi de investiţii.

Cheltuielile aferente acestui acord, în valoare de 574.525 de euro, vor fi acoperite din fonduri structurale, prin bugetul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT).

Banca Mondială va face o analiză, cu scopul de a recomanda măsuri practice de reformare a sistemului de planificare din România şi de a îmbunătăţi capacitatea MDRT de diagnosticare a dinamicilor urbane şi regionale şi de promovare a oraşelor competitive şi sustenabile. Conform acordului semnat, experţii Băncii Mondiale vor realiza atât o analiză-diagnostic a sistemului de planificare din România de la nivel central, regional şi local, cât şi o evaluare privind dezvoltarea urbană la nivel naţional. Se doreşte, astfel, formularea unei politici publice naţionale privind dezvoltarea urbană, precum şi fundamentarea deciziilor naţionale privind dezvoltarea urbană în viitoarea perioadă de programare 2014-2020.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii