Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT a lansat varianta finală a Ghidului solicitantului pentru reabilitarea termica a blocurilor cu fonduri europene

ro

02 Nov, 2012 20:49 2013 Marime text

De la 1 noiembrie 2012 a fost pusă la dispoziţia celor interesaţi varianta finală a Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe.

Potenţialii beneficiari pot consulta ghidul publicat pe www.inforegio.ro, secţiunea Ghidul Solicitantului (http://www.inforegio.ro/node/15).

Depunerea cererilor de finanţare se poate face începând cu data de 15 noiembrie 2012. Implementarea măsurilor privind eficienţa energetică va trebui să aibă ca rezultat o reducere de cel puţin 40% a consumului de energie pentru încălzire şi atingerea unui consum minim de energie pentru încălzire în funcţie de zonele climatice la nivel naţional.

Informaţii de context

Beneficiarii eligibili ai schemei de finanţare sunt unităţile administrativ-teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale) - municipii reşedinţe de judeţ în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti.

Alocarea financiară (FEDR + buget de stat, reprezentând 60% din valoarea eligibilă) pentru domeniul major de intervenţie 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe" pentru perioada 2007-2013 este de 182,40 milioane euro, fiind repartizată pe cele 8 regiuni de dezvoltare în mod egal.

Alocarea financiară ce revine fiecărei regiuni este de 22,80 milioane euro (FEDR + buget de stat, reprezentând 60% din valoarea eligibilă).

Sunt eligibile următoarele categorii de lucrări de reabilitare termica a blocului:

 lucrări de reabilitare termică a anvelopei;

 lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire.

Sunt vizate în special blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse (peste 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie de maxim 500 euro).

Pentru orice clarificări, vă rugam să vă adresaţi MDRT, AM POR (info@mdrt.ro).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii