Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea viceprim-ministrului Liviu Dragnea cu E.S. Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene

ro

21 Feb, 2013 19:06 1328 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a avut astăzi, 21 februarie, la sediul ministerului, o întrevedere cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, E.S. Jean-Hubert Lebet.

Cei doi oficiali au apreciat oportunitatea de a discuta despre programele şi proiectele derulate în comun, precum şi despre cele mai importante proiecte de viitor ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Discuţiile s-au axat pe modalitatea de colaborare în cadrul Programului de cooperare româno-elveţian, aria de concentrare tematică 4 "Îmbunătăţirea mediului înconjurător", arie pentru care MDRAP are calitatea de Organism Intermediar. E.S. Jean-Hubert Lebet s-a arătat foarte mulţumit de relaţiile bilaterale derulate în cadrul acestui program, cu precădere de mecanismele directe de cooperare.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a prezentat stadiul actual al programului, cu accent pe linia de finanţare dedicată managementului energiei durabile în oraşe, pentru care au fost selectate patru localităţi din România (Braşov, Arad, Cluj-Napoca, Suceava).

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene s-a arătat, totodată, interesat de proiectul de regionalizare. Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a prezentat măsurile stabilite prin memorandumul aprobat în ultima şedinţă de Guvern, pentru a demara, procesul destinat, simultan, regionalizării şi descentralizării României. Memorandumul stabileşte obiectivele procesului, odată cu principiile de acţiune şi cadrul organizatoric.

Ministrul a explicat că prioritatea în acest proces este ca Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de coordonator, să asigure condiţiile pentru o participare cât mai consistentă la viitoarele consultări publice pe această temă. Astfel, consultările sunt proiectate a avea loc pe trei paliere - unul academic, unul la nivelul demnitarilor şi aleşilor locali, şi unul al societăţii civile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii