Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe Titus Corlăţean cu Administratorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Helen Clark

ro

27 Sep, 2012 00:51 976 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut marţi, 25 septembrie 2012, o întrevedere cu Administratorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Helen Clark, în marja celei de-a 67-a sesiune a Adunării Generale ONU.

Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române a înmânat înaltului reprezentant al PNUD o plachetă comemorativă, simbol al aniversării a 150 de ani de diplomaţie românească, din care, 40 de ani de cooperare cu PNUD, mulţumind pentru profesionalismul demonstrat de PNUD pe tot parcursul activităţii sale în România.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia cu privire la recenta aprobare şi demararea, până la sfârşitul anului în curs, a noului Parteneriat dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în domeniul asistenţei pentru dezvoltare, proiect ce marchează începutul unei noi etape de colaborare între cele două părţi.

Demnitarul român a reiterat faptul că acest proiect nu este o iniţiativă nouă, ci reprezintă o continuare a cooperării „tradiţionale" dintre MAE şi PNUD, lansată în 2007, în domeniul asistenţei pentru dezvoltare şi, în consecinţă, reprezintă o oportunitate de a clădi pe baza bunelor rezultate obţinute şi de a valorifica lecţiile învăţate din etapele precedente ale cooperării.

Helen Clark a mulţumit ministrului român pentru aprecierile pozitive la adresa activităţii PNUD în România şi pentru sprijinul acordat de Guvernul României, prin intermediul MAE, pentru menţinerea, după anul 2009, a prezenţei PNUD la Bucureşti.

Înaltul oficial al ONU a confirmat importanţa acordată de PNUD continuării cooperării dintre cele două părţi în domeniul asistenţei pentru dezvoltare, având în vedere îndelungata experienţă a României de donator de asistenţă pentru dezvoltare, ce datează cu mult înainte de 2007, anul aderării ţării noastre la Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au agreat sporirea eforturilor comune, în viitorul apropiat, atât pentru operaţionalizarea în termen a noului parteneriat cât şi pentru organizarea eficientă a două evenimente de marcă: celebrarea, la 24 octombrie 2012, la Bucureşti, a Zilei ONU, prin organizarea unei Conferinţe şi lansarea oficială, în februarie 2013, a noii etape de colaborare dintre MAE şi PNUD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii