Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondurile europene contribuie la eficienţa intervenţiilor în situaţii de urgenţă

ro

07 Feb, 2013 19:31 1342 Marime text
Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, consideră că sistemul naţional de intervenţie în situaţii de urgenţă este unul funcţional, care a demonstrat în ultimul an o coordonare foarte bună cu autorităţile publice locale.

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia organizării, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a Sesiunii comune de evaluare a activităţii desfăşurate, în anul 2012, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

"Prezenţa mea la acest eveniment este dovada aprecierii Guvernului, dar şi a mea personală, faţă de modul în care funcţionează Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. S-a dovedit că, atunci când avem o conducere fermă la nivel central, întreg sistemul poate să funcţioneze în condiţii foarte bune, astfel încât să nu mai avem nici oameni, nici maşini blocate în zăpadă", a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a arătat că inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă au ştiut să atragă fonduri europene nerambursabile. Astfel, Programul Operaţional Regional 2007-2013, gestionat de MDRAP, a finanţat achiziţia a 168 autospeciale de intervenţie şi a două centre de comandă şi control mobile, pentru dotarea unităţilor din subordinea inspectoratului general.

"Se vede când se implică toată lumea, remarc mai ales modul de colaborare cu SMURD. Sunteţi oameni serioşi, devotaţi, care nu ezită să-şi pună viaţa în pericol pentru a-şi îndeplini responsabilităţile. Vă felicit şi vă asigur de tot sprijinul meu şi al Guvernului, pentru orice proiect menit să crească şi mai mult performanţa intervenţiilor în situaţii de urgenţă.", a adăugat vicepremierul Liviu Dragnea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii