Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol de Colaborare cu Republica Bulgaria

ro

29 Mar, 2011 22:20 1707 Marime text

Luni, 28 martie 2011, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), a fost semnat Protocolul de colaborare între Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din România şi Agenţia de Plăţi - Fonduri de Stat pentru Agricultură (AP - FSA) din Republica Bulgaria.

Acordul a fost semnat de domnul Mihai Gavril VĂDAN, Director general al APDRP, de domnul Florin Marius FAUR, Director general APIA, iar din partea A.P. - F.S.A Bulgaria, de domnul Director general Svetoslav SIMEONOV.

La semnarea acestui protocol a participat şi Secretarul de Stat în cadrul MADR, domnul Adrian RĂDULESCU.

Obiectul protocolului îl constituie stabilirea de relaţii între părţi pentru administrarea schimbului de experienţă tehnică în domeniul managementului mecanismelor de piaţă în agricultură, măsurilor de intervenţie, măsurilor de comerţ extern, precum şi sprijinului direct acordat producătorilor agricoli, dezvoltării mediului rural şi controlului pe teren.

„Ne bucură faptul că semnăm astăzi acest protocol de colaborare, dar nu vă ascund regretul că nu am semnat mai devreme un astfel de protocol, având în vedere experienţele comune, atât în ceea ce priveşte implementarea Programului SAPARD, cât utilizarea fondurilor europene nerambursabile postaderare" a menţionat Directorul General al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Mihai Gavril VĂDAN „Acest demers vine să sprijine tendinţa evidentă de unificare a intereselor României şi Bulgariei, fiind realmente o necesitate construirea unei poziţii comune în faţa Uniunii Europene" a mai adăugat directorul APDRP.

În cadrul acestui protocol toate cele trei instituţii vor realiza schimburi de informaţii şi experienţă atât la nivel de conducere cât şi de experţi, prin participarea şi organizarea în comun a unor conferinţe, seminarii, ateliere de lucru ce pot avea loc în România, Bulgaria sau la nivel internaţional. De asemenea, vor fi identificate aspecte legate de organizarea administrativă şi schimbul de experienţă în domeniul examinării proceselor administrative şi a resurselor necesare pentru compararea rezultatelor obţinute şi pentru îmbunătăţirea continuă a activităţii.

Părţile semnatare vor propune un plan de lucru corespunzător domeniilor de cooperare care va defini obiectivele, activităţile şi detaliile necesare implementării acestora. La finalizarea întâlnirilor de lucru fiecare instituţie va elabora un raport comun referitor la eficienţa derulării programului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii