Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scorpionii Rosii au fost vizitati de comandantul Diviziei Multinationale de Sud din Irak

ro

02 Apr, 2009 22:31 759 Marime text

Nr. 95       
2 aprilie 2009     
Persoană de contact: Carmen Constantin
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Scorpionii Roşii au fost vizitaţi de comandantul Diviziei Multinaţionale de Sud din Irak

Militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, dislocaţi în provincia Dhi Qar din sudul Irakului, au primit vizita comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud, generalul maior american Michael OATES.
Comandantul batalionului, locotenent-colonelul dr. Gabriel TOMA, i-a prezentat oaspetelui american aspecte din istoricul unităţii de la Craiova, experienţa acumulată de-a lungul timpului şi capabilităţile Batalionului 26 Infanterie de a-şi îndeplini misiunea în cadrul operaţiunii „IRAQI SUNSET”.
Un punct distinct în cadrul programului a fost vizitarea bisericii din lemn, construită de infanteriştii din Batalionul 26 în anul 2004, în tabăra militară „WHITE HORSE”, apoi mutată succesiv în tabăra MITTICA şi DRACULA, biserică ce a vegheat asupra a peste 5000 de militari români care au acţionat în această zonă, în cei şase ani de prezenţă militară românească în Irak.
„Sunt convins că este foarte greu pentru voi să fiţi departe de familii, dar cauzele participării noastre la misiunea din Irak sunt nobile. V-aţi făcut pe deplin datoria în toată această perioadă. Mulţumesc Scorpionilor Roşii pentru modul exemplar în care vă îndepliniţi misiunile, pentru că sunteţi alături de populaţia Irakului şi pentru sprijinul acordat. România are toate motivele să se mândrească cu voi”, a declarat generalul OATES în timpul discuţiilor cu militarii români din Camp DRACULA.
Deoarece instruirea armatei irakiene este misiunea principală a militarilor români, comandantul Batalionului 26 Infanterie şi generalul american s-au deplasat şi în baza militară „MITTICA”, acolo unde infanteriştii olteni instruiesc militari din forţele speciale irakiene. Celor doi oficiali le-au fost prezentate procedeele de instruire, modul în care sunt organizate temele şi şedinţele teoretice şi practice, precum şi modul de relaţionare cu militarii irakieni.


     Biroul de presă  al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii