Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursul de Nivel Inalt in domeniul PESA al Colegiului European de Securitate si Aparare

ro

14 Apr, 2010 16:11 1483 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

La Palatul Cercului Militar Naţional a avut loc marţi, 13 aprilie, deschiderea lucrărilor modulului nr. 4 al Cursului de Nivel Înalt în domeniul PESA al Colegiului European de Securitate şi Apărare (CESA).

Activitatea, la care participă 68 de cursanţi din ţările şi instituţiile Uniunii Europene şi conferenţiari de prestigiu din ţară şi străinătate, este organizată de Colegiul Naţional de Apărare din România, împreună cu Institutul Superior de Stat Major Interarme al Centrului de Înalte Studii de Apărare din Italia şi cu Secretariatul CESA.

Cursul de Nivel Înalt are ca obiectiv pregătirea la nivel strategic a personalului civil şi militar din statele membre ale Uniunii Europene, din instituţiile UE şi alte organizaţii internaţionale în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comune (PSAC), aprofundarea principalelor aspecte şi înţelegerea rolului organismelor UE în mecanismele specifice, promovarea şi încurajarea schimbului de idei privind această problematică.

Colegiul European de Securitate şi Apărare, înfiinţat în anul 2005, este un pilon important al Uniunii Europene în domeniul educaţiei şi învăţământului pentru promovarea PSAC şi funcţionează ca o reţea de instituţii naţionale din domeniul securităţii şi apărării. Colegiul Naţional de Apărare din ţara noastră este, din anul 2006,  membru al CESA cu statut de observator, iar din anul 2007, instituţie naţională membră cu drepturi depline.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii