Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 282 – 9.10.2022 Astăzi sărbătoresc Luna plină în Berbec

ro

09 Oct, 2022 08:58 1308 Marime text
V-ați uitat pe cerul senin de noapte, să vedeți frumusețea de lună plină, în splendoarea luminii sale? Ne zâmbește de sus, de pe firmament, amuzată de frivolitatea comportamentului nostru de copii răsfățați.
Știm că luna plină intensifică energiile care sunt.

Știm că lunar, cu o periodicitate care bate orice ceas elvețian, luna plină vine cu electromagnetism intensificat și creșterea presiunii în sistemele fluide ale organismelor vii (influențează limfa în corpul uman, dar și apele și fluidele de pe toată planeta).

Știm că ceva puternic se întâmplă în nopțile dinainte de luna plină și chiar în noaptea respectivă. Filmele de la televiziune, ce ne programează mințile de când suntem copii, ne oferă variante romanțate (povești) despre ființe și entități ce se exprimă diferit la luna plină. Cum știm că în fiecare poveste este un sâmbure de adevăr, realizăm că în nopțile cu lună mare și rotundă chiar este ceva deosebit, ce ne afectează biologia.

Am trecut cu bine de săptămâna ce a precedat luna plină, ce a intensificat vibrația corpurilor noastre. Știm că haosul, frica, tristețea sau iritarea au fost dublate sau triplate în această săptămână. Dar am observat și că liniștea, calmul, tăcerea și focalizarea pe lucrul corporal au fost susținute și amplificate. Depinde în care partea ne-am direcționat atenția.

Astăzi avem o ocazie unică, ca în fiecare lună, de a vedea mai bine ce este ”la suprafață” pentru a fi rezolvat și depășit, în viețile noastre.
Ce provocare nu ne permite să fim în stare de calm și liniște?
Ce nevoie a noastră nu este împlinită?
Ce proiect sau program este încetinit sau blocat, și cum putem să identificăm strategii pentru rezolvarea sa?

Astăzi putem găsi indicii de a ieși din confuzie.
Așa cum vă spuneam și în postarea de ieri, mulți oameni caută și nu știu ce caută. Sau așteaptă și nu știu ce așteaptă.
Ni se spune că avem ”un destin”, ni se spune că avem ”liber arbitru”, aceste noțiuni sunt amestecate într-o salată orientală de gânduri ce ne dă confuzie și dureri de cap.

Când realizăm că termenul ”destin” vine din termenul latin ”destinata” (care este participiul trecut al verbului ”destinare” = a stabili, a afirma ceva), înțelegem că REALUL destin al fiecăruia dintre noi este povestea din trecut. Dacă ne uităm în urmă și recapitulăm toate acțiunile și deciziile noastre, cu consecințele și rezultatele actuale din viețile pe care le trăim, ne putem vedea clar și luminos, ca luna plină, întregul destin. Trăim ceea ce trăim astăzi, pentru că în trecut, am stabilit sau am afirmat ceva anume, am destinat gânduri, emoții și acțiuni într-o direcție sau alta. Nu este greu să ne observăm destinul. Avem nevoie de câteva ore și o recapitulare serioasă a vieții de până acum. Nu trebuie să așteptăm ultimele suflări ale vieții pentru a face acest proces atât de necesar. Astăzi este o zi minunată pentru asta.

Iar în viitorul nostru Nu există destin. Ci există clar doar liber arbitru. Dacă vom continua să facem aceleași alegeri ca în trecut, logic vom obține aceleași rezultate. Să ne schimbăm ”destinul” (adică povestea în care am fost sau suntem) înseamnă să facem alegeri diferite.

Filmele și cărțile ce ne programează mințile, în paralel cu școala și serviciile repetitive la care servim cu zecile de ani, ne induc permanent gândirea magică despre ”ceva” sau ”cineva” din exterior care vine și ne transformă viața. Stăm la pândă continuu după ”Făt frumos”, ”Ileana Cosânzeana”, ”Moș Crăciun” sau biletul câștigător de loterie. Cu ochii la morcovii care ne sunt atârnați în fața ochilor, tragem căruța stăpânilor lumii, visând ”la mai bine”.

Luna plină ne face vizibile iluziile din poveștile minților noastre și pentru minute sau secunde putem observa absurditatea viziunilor și scenariilor ce ne sunt oferite de propaganda abilă mass-media și de tradiția culturală în care trăim.
Uneori, întrevederea realității dincolo de fațadele de carton ale Disneyland-ului în care trăim ne face să ”ne pierdem mințile”. Pentru că ele sunt cele care ne mențin în iluzie.

Și devine dificil să participi la Joc cu ”mințile pierdute”. Nu mai poți să minți.
Alteori, întrevederea realității dincolo de poveste ne revoltă și de irită, încât ne pierdem răbdarea și acționăm impulsiv ori nesăbuit. Devine dificil să participăm la Joc cu nervii întinși și suprarenalele slăbite. Și cu sabia trasă deasupra capului.
Și atunci, veți întreba, ce ne rămâne de făcut?

Ce facem când luna plină ne luminează ceea ce este și nu ne place ceea ce vedem?
Opțiunea pe care o oferă înțelepții lumii este trecerea prin iluzie. Ieșirea dincolo de ea.
Re-găsirea Sufletului și re-integrarea sa în Joc și mersul cu răbdare, antrenament și determinare prin procesul re-creației unei Realități proprii de vibrație înaltă, ce poate coexista cu Jocul, dar nu se confundă cu acesta.

Dacă explicația de mai sus este prea abstractă pentru mințile obosite de Luna plină, vă invit să citiți ”Manualul Femina” de pe www.centrulnatura.ro/e-shop.
Explicațiile de acolo sunt mai detaliate și mai clare.

De asemenea, vă invit să nu uitați că mâine seara, pe 10.10, adică la Portalul de final al anului 2022 (ce are trei trepte, 10/10, 11/11, 12/12 – pe 10 octombrie, 11 noiembrie și 12 decembrie) avem o primă întâlnire în seria de Webinarii ”Iubirea vieții mele: corpul”, în care discutăm, despre această ”cale dintre lumi”, ce nu este nicio o cale a supunerii, nici una a revoltei, ci este o cale a auto-descoperirii prin muncă cu Sinele și aventură reală, în interior.

Dacă doriți să participați, informații și înscrieri mai sunt posibile doar astăzi, pe CentrulNaturaConsultanță@gmail.com
Să celebrăm astăzi luna plină în Berbec, semn de foc, de creștere a încrederii în propriile puteri, fără să hrănim Importanța de Sine și Ego-ul, de focalizare și determinare în atingerea scopurilor urmărite, dar mai ales, de folosire a capului (și minții) pentru binele personal și al celor din jurul nostru.
Să avem o altă zi și o noapte cât mai dinamice și inspiratoare,
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii