Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:31 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa MApN Ambasadorul SUA, primit de ministrul apararii nationale

ro

03 Feb, 2016 21:55 544 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 3 februarie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul SUA la Bucureşti, E.S. Hans Klemm.
Agenda discuţiilor a inclus continuarea şi aprofundarea unor teme de interes comun, abordate între cele două părţi şi în cadrul convorbirilor purtate în ianuarie cu adjunctului Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland.

Pe parcursul discuţiilor, cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea consolidării cooperării în regiune, având în vedere complexitatea mediului actual de securitate, caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării ca elemente esenţiale pentru securitatea ţării noastre şi a regiunii din care România face parte.

În acest context, au fost discutate perspectivele de consolidare a capacităţilor de apărare ale forţelor armate româneşti, inclusiv modalităţi concrete de sprijinire a acestor demersuri de către partea americană.

Ti-a placut articolul?

Comentarii