Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 12.10.2022

ro

12 Oct, 2022 12:14 519 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 95 din 12 octombrie 2022
 
În perioada 11 – 12 octombrie, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 28 misiuni, dintre care 8 au fost intervenții în situații de urgență, 17 urgențe medicale și 3 activități de îndrumare și control.
În ultimele 24 de ore, un număr de 18 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Pompierii au acționat în 2 intervenții în sprijinul comunităților, dintre care una a vizat deblocarea unei persoane din locuință în Comarnic și cea de a doua, salvarea unui animal.
Totodată, echipajele de pompieri au asigurat măsurile specifice în cazul a 2 accidente rutiere, produse în localitățile Florești și Blejoi, în care au fost implicate 5 autoturisme și cei 10 ocupanți ai acestora. Una din persoanele implicate a fost rănită și a fost transportată de urgență la spital.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, în orașul Azuga și în localitatea Cerașu, precum și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 ***
Având în vedere faptul că temperaturile sunt tot mai scăzute în ultima perioadă, ceea ce  determină și utilizarea unor sisteme electrice pentru încălzirea locuințelor, revenim în atenția populației cu următoarele atenționări și sfaturi:
ATENŢIE LA MIJLOACELE DE ÎNCĂLZIRE ELECTRICE!
• Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau achiziționați altele noi;
• Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
• Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
• Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
• Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.
 
SUPRAVEGHEAŢI COPIII!
•    Nu blocaţi copiii în casă cu sisteme de încălzire electrice sau aparate electrice aflate în funcţiune;
•    Înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor şi modul în care pot evita producerea incendiilor.
 
INSTALAŢI SENZORI DE FUM!
•    Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur aceasta achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.
•    Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.
 
În continuare, unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
 
                                                                                                 Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii