Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice

ro

02 May, 2023 13:18 556 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 43 din 02 mai 2023
 
În perioada 28 aprilie – 01 mai, pompierii militari din județul Prahova au acționat în 143 de misiuni, dintre care 29 au fost intervenții în situații de urgență, 106 urgențe medicale și 8 activități de îndrumare și control.

Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 5 incendii (dintre care 3 au fost incendii de vegetație uscată și deșeuri menajere), precum și în alte 7 intervenții în sprijinul comunităților, care au presupus deblocarea ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, salvarea unui animal, degajarea unui copac căzut pe carosabil și transportarea unor persoane nedeplasabile la unități spitalicești.

În acest interval, 114 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 6 accidente rutiere, în care au fost implicate 9 autoturisme și cei 13 ocupanți ai acestora, dintre care 3 au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare.

În săptămâna 24 - 28 aprilie 2023, inspectorii de prevenire au desfășurat 22 de activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.

Pe timpul desfășurării acestor acțiuni, au fost depistate 48 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, din care 5 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 39 avertismente și 9 amenzi în valoare de 27.000 lei. Cu ocazia desfășurării controalelor, au fost organizate 5 exerciții cu 41 de persoane și 14 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor, la care au participat 170 de persoane.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

***

Misiuni relevante:
  • Sâmbătă, în jurul orei 16:00, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil au intervenit pentru asigurarea zonei, descarcerarea și acordarea primului ajutor medical în urma producerii unui accident rutier în Urlați, str. Tudor Vladimirescu. Coliziunea s-a produs între două autoturisme în care se aflau 4 persoane, una dintre acestea fiind încarcerată, dar conștientă. În cel mai scurt timp, la locul evenimentului au fost alocate o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenție la descarcerare și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă. Pompierii au reușit extragerea victimei dintre fiarele contorsionate, fiind transportată de urgență la spital de către ambulanța SMURD U-TIM. O a doua victimă rezultată în urma evenimentului rutier a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ.
  •  
  • Duminică după-amiază, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență unor persoane implicate în stingerea unui incendiu produs la un operator economic de pe raza comunei Brazi (eveniment care a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic). Pentru gestionarea operativă a evenimentului, a fost alocată o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM și două ambulanțe SAJ. Odată ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că este vorba despre 3 persoane rănite, care au suferit arsuri și diverse traumatisme. Victima cea mai afectată a suferit arsuri de gradele 3 și 4, pe aproximativ 65% din suprafața corporală, fiind preluată de elicopterul SMURD și transportată la o unitate spitalicească din București.
  •  
Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro.
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)
Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )

***

Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                         
                                                                                  
  Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii