Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

ro

20 Apr, 2023 12:50 564 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 38 din 20 aprilie 2023
 
În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 53 de situații de urgență, dintre care 12 au fost intervenții în situații de urgență, 33 urgențe medicale și 8 activități de îndrumare și control.

Totodată, pompierii prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii produse în localitățile Vadu Săpat și Ceptura de Jos, ambele fiind manifestate la nivelul acoperișurilor unor locuințe, pe suprafețe restrânse. Nu au fost înregistrate victime.

În același interval, echipajele de pompieri au intervenit și în 5 cazuri în sprijinul comunităților, care au vizat deblocarea ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, salvarea unui animal, asistența unei persoane nedeplasabile și asigurarea zonei în cazul prezenței unei valize suspecte în centrul municipiului Ploiești.

În acest interval, 33 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la un accident rutier produs în comuna Florești, pe DN1. În eveniment au fost implicate 2 autoturisme și cei 6 ocupanți ai acestora, dintre care unul a necesitat îngrijiri medicale și, ulterior, a fost transportat la spital.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, la un operator economic din orașul Slănic, în orașul Sinaia pentru verificarea rețelei de hidranți, precum și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
***
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                             
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii