Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Intervenții în sprijinul comunităților

ro

04 Apr, 2023 14:06 546 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 33 din 04 aprilie 2023
 
În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 40 de situații de urgență, 23 dintre acestea fiind reprezentate de acordarea asistenței medicale de urgență și două activități de îndrumare și control.
Totodată, pompierii prahoveni au acționat și în alte 5 cazuri în sprijinul comunităților, care au vizat deblocarea ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, asanarea de muniție neexplodată și salvarea unui animal.
În acest interval, 29 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 6 accidente rutiere, în care au fost implicate 9 autoturisme și un microbuz, precum și cei 18 ocupanți ai acestora. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat două misiuni de recunoaştere în teren, la Mănăstirea Caraiman și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Ieri, în jurul orei 13:00, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins o locuință din comuna Râfov, sat Goga. Imediat, la locul indicat au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul camerei centralei termice și la o cameră de la etaj, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Nu au fost înregistrate victime.
***
 
Județul Prahova se află în continuare sub avertizare COD GALBEN meteo, până mâine, 05.04.2023, la ora 10:00. Fenomenele vizate sunt lapoviță și ninsoare în zonele mai înalte de relief, vreme deosebit de rece, cantități însemnate de precipitații (20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp) și intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h.
 
Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                             
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii