Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Misiuni relevante ale pompierilor prahoveni

ro

24 Apr, 2023 13:05 435 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 39 din 24 aprilie 2023
 
În ultimele 72 de ore, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 88 misiuni, dintre care 25 au fost intervenții în situații de urgență și 63 urgențe medicale.

Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 4 incendii, precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, care au presupus deblocarea ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, degajarea unui copac căzut pe carosabil și asistența unei persoane căzute de la înălțime.

În acest interval, 66 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 9 accidente rutiere, în care au fost implicate 13 autoturisme și cei 20 de ocupanți ai acestora, dintre care 5 au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare.

În săptămâna 17 - 21 aprilie 2023, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 22 de activități de informare preventivă, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 75 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 22 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 64 avertismente și 11 amenzi în valoare de 31.500 lei. Cu ocazia desfășurării controalelor, au fost organizate 10 exerciții cu 58 de persoane și 21 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor, la care au participat 177 de persoane.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

***
Dintre intervențiile relevante ale pompierilor prahoveni, amintim:
 
  • Vineri seară, în jurul orei 19:00, pompierii militari prahoveni au intervenit pentru asigurarea zonei și acordarea primului ajutor medical în cazul producerii unui accident rutier pe raza localității Ciorani. În eveniment au fost implicate două motociclete și un tractor, precum și cei trei ocupanți ai acestora. În urma impactului violent, cei doi motocicliști, minori în vârstă de 17 ani, erau conștienți, însă răniți, fiind transportați de urgență la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare. Pompierii militari au asigurat la locul evenimentului măsurile specifice de preîntâmpinare a incendiilor.
 
  • Sâmbătă, în jurul orei 08:30, pompierii au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu la o locomotivă a unui tren de marfă (tracta rezervoare de biodiesel goale), în comuna Brazi, gara Grivina. Imediat, la locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Până la sosirea echipajelor de pompieri, mecanicul a întreprins masurile specifice de protecție prin decuplarea locomotivei de restul vagoanelor. Incendiul se manifesta la nivelul compartimentului motor, fiind localizat și lichidat în cel mai scurt timp. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
 
  • În această dimineață, ora 01:30, pompierii prahoveni au intervenit pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical în urma producerii unui accident rutier în comuna Sălciile. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, în care se afla doar conducătorul auto. La sosirea echipajelor de pompieri, acesta era încarcerat și în stare de inconștiență, impactul autoturismului cu un copac de pe marginea carosabilului fiind unul extrem de violent. Imediat, pompierii au acționat pentru extragerea persoanei dintre fiarele contorsionate. Victima, un bărbat în vârstă de 23 de ani, a fost extrasă din autoturism și, din nefericire, în urma evaluării medicale, a fost declarată decedată.
 
  •  
Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro.
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)
Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )
 
***
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                         
                                                                                  
  Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii