Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița La datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată

ro

03 Apr, 2023 13:20 535 Marime text
   Nr.14 din 03 aprilie 2023                                                                                                                   
                                                                                                             
 
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor,  intervențiile în cazul accidentelor rutiere și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 52 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (31.03.202-02.04.2023).
La nivel județean, 43 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de salvatorii ialomițeni, amintim:
 
  • În data de 01.04.2023, în jurul orei 02:00, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean din localitatea Scânteia. Au ars: o cameră în suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, articole de mobilier și mase plastice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum deteriorat.
 
  • O altă intervenție a avut loc sâmbătă, în jurul orei 07:00, când Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean din localitatea Cocora. Pentru gestionarea situației de urgență au fost alertate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ 3 ore. Ca urmare a producerii evenimentului, locuința construită din chirpici și învelită cu tablă, în suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați a fost distrusă în proporție de 95%, precum și bunurile din interiorul acesteia. Din nefericire, echipajele de pompieri au găsit în casă corpul carbonizat al unei persoane de sex masculin, în vârsă de aproximativ 63 de ani. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire.
       Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire:
•        se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
•        depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
•        în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
•        cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar;
 
 
 
  • De asemenea, în perioada de referință, un echipaj operativ din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean, din localitatea Grivița. O victimă a fost preluată de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița, aflat în sprijinul pompierilor, cu arsuri la nivelul mâinilor și al feței și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Au ars: acoperișul locuinței construit din astereală din lemn și învelit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, tocurile geamurilor, elemente de mobilier și articole electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise (lumânare).
 
  • În data de 01.04.2023, în jurul orei 12:00, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un autoturism, la stația de taxare A2, în municipiul Fetești. La locul solicitării au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.  Autoturismul a fost distrus în proporție de 40%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 
  • În data de 01.04.2023, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autoscară pentru degajarea unor bucăți de tencuială, desprinse de pe fațada unui bloc, care puneau în pericol circulația pietonală.
 
  • Două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, pe raza localității Coșereni, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de către echipajul medical aflat ca locul solicitării, ulterior fiind preluată și transportată la Spitalul municipal Urziceni.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
  • De asemenea, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cu ocazia desfășurării Campionatului Național de Anduranță la Motorpark Adâncata și a unui meci de fotbal pe stadionul din comuna Gheorghe Doja.
 
  •  
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                                       
                                            
 
 
                                              Compartimentul Informare și Relații Publice      
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii