Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ

ro

02 Oct, 2023 11:45 563 Marime text
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 60 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (29.09-01.10.2023).
La nivel județean, 53 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
       
!  În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Coșereni, în care au fost implicate cinci autoturisme. În urma coliziunii a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
! Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării ,,Campionatului Național de Anduranță” în localitatea Adâncata.
 În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 5 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 5 incendii care au avut loc în perioada menționată, patru intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș), fiind afectate aproximativ 4 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise, folosirea intenționată a sursei de aprindere și fumatul în locuri nepermise.
 
Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
 
! În data de 29.09.2023, în jurul orei 22:00, Stația de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu produs în urma unui accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă. În urma evenimentului motocicleta a ars în întregime, iar conducătorului acesteia i s-a acordat primul ajutor medical, ulterior nefind necesar transportul acestuia la unitatea spitalicească.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteile mecanice, generate de frecare, patinare, alunecare.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii