Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:28 11 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni

ro

20 Nov, 2023 13:36 297 Marime text
Nr.48 din 20 noiembrie 2023
         
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, acordarea de prim ajutor, înlăturarea efectelor negative generate de vreme și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  48 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (17- 19.11.2023).
La nivel județean, 36 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
  • În data de 18 noiembrie, în jurul orei 12:30, două echipaje de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, produs la o casă nelocuită, în municipiul Urziceni. Au ars aproximativ 4 metri pătrați de deșeuri menajere și mase plastice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
  • Tot în data de 18 noiembrie, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Urziceni, în care au fost implicate două autoturisme și 5 persoane(3 adulți și doi minori). În sprijinul salvatorilor a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, o singură victimă, un minor a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni.
Pompierii au mai asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
 
  • Un alt incendiu, la o locuință proprietate personală, a avut loc în municipiul Fetești, în data de 18 noiembrie 2023, în jurul orei 18.00. Un echipaj de la Stația de pompieri Fetești a intervenit pentru stingerea incendiului, produs la coșul de fum al locuinței. A ars funinginea din coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic.
Din cauza numărului mare de incendii care se manifestă în perioada sezonului rece la locuinţe şi gospodării, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri preventive la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:
• verificarea,  curăţarea  şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
• coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele  combustibile  ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;
• în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
• în poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.
 
  • Un echipaj de salvatori de la Stația de pompieri Țăndărei, a intervenit pentru salvarea unei cabaline, căzută într-o fosă septică, cu adâncimea de aproximativ 3 metri. Cu mijloacele din dotare au reușit extragerea cabalinei și predarea, în condiții de siguranță, proprietarului.
 
  • Pompierii ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unui eveniment sportiv, desfășurat în comuna Gheorghe Doja.
 
 
  • În perioada de referință, p
A ars acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.
 
  • De asemenea, în intervalul menționat, pompierii ialomițeni au executat 6 misiuni pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase, după cum urmează:
  • 5 intervenții pentru degajarea unor copaci, în Fetești, Slobozia, pe DN2C (la ieșire din Slobozia spre Amara) și DJ306(între Andrășești și Gheorghe Doja).
  • 1 intervenție pentru degajarea unui coș de fum deteriorat, care punea în pericol siguranța pietonilor.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
       Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii