Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate

ro

29 Jan, 2024 12:13 368 Marime text
    Nr.4 din 29 ianuarie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  55 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (26- 28.01.2024).
La nivel județean, 50 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de către aceștia, amintim:
       
  • În perioada de referință, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în orașul Amara. A ars funinginea din jurul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coș necurățat de funingine.
Reamintim măsurile necesare pentru preîntâmpinarea incendiilor de acest gen, care pornesc de la coșurile de fum deteriorate, necurățate sau neizolate corespunzător:
• Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate;
• Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;
• În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile;       
• Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm. 
 
  • De asemenea, în data de 27 ianuarie 2024, în jurul orei 07:00, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în comuna Jilavele, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, dintre care una încarcerată. După acordarea primului ajutor medical la locul solicitării, acestea au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni. În sprijinul salvatorilor a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • Tot în data de 27 ianuarie 2024, în jurul orei 13:00, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și o ambulanță SMURD pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, pe DN2A, între localitațile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora au acționat și patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat șapte victime conștiente, cooperante și neîncarcerate ( 2 adulți și 5 minori, cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani), cărora li s-a acordat primul ajutor de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior acestea au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • În data de 28 ianuarie 2024, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme și 7 persoane (5 adulți și 2 copii), produs în comuna Platonești. In sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii au rezultat două victime conștiente și cooperante care, după acordarea primului ajutor medical au fost transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei.
 
  • De asemenea, în data de 28 ianuarie 2024, pompierii ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unui meci de handbal, în municipiul Slobozia.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii