Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 12.10.2022

ro

12 Oct, 2022 12:43 444 Marime text
Nr. 110.634 din 12 octombrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 12.10.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În data de 11 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 99 de evenimente, dintre care 89 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 34 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 111.270 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 de permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
CERCETAȚI PENTRU FURT CALIFICAT
În noaptea de 09 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii Secției nr. 6 Poliție Iași au identificat doi tineri, bănuiți de comiterea infracţiunii de furt dintr-o piață, de pe raza mun. Iași. Aceștia au fost observați de polițiști când cărau saci de cartofi și alte lăzi de legume din interiorul pieței la un autoturism.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că, cei doi ar fi sustras dintr-o piață din mun. Iași, peste 130 kg de legume: 33,4 kg de roșii, 33 kg de castraveți, 19 kg de ceapă și 16 kg de păstăi.
În baza probatoriului administrat în cauză, unul dintre cei doi tineri a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.
 
CERCETATĂ PENTRU FURT
Poliţiştii Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat o femeie, din mun. Iași bănuită de comiterea infracţiunii de furt dintr-un magazin, de pe raza mun. Iași.
Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, aceasta ar fi sustras dintr-un magazin un ruj, o ojă și alte produse în valoare de 102 lei.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.
 
ACȚIUNE RUTIERĂ PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC
Ieri, 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Iași, pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
Astfel, în cadrul acțiunii au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 pentru viteză, iar restul pentru alte abateri, în valoare totală de 14.935 lei.
Spre exemplu, polițiștii au depistat o femeie din comuna Popricani, care conducea un auto, pe raza mun. Iași cu viteza de 97 km/h, pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h. Aceasta a fost sancționată contravențională cu amendă în cuantum de 1.305 lei.
În perioada 07 - 16 octombrie a.c., zilnic, polițiști ieșeni sunt la datorie, cu efective crescute, pentru siguranța pelerinilor și cetățenilor județului Iași, în contextul celui mai mare pelerinaj din România, prilejuit de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.
Astfel, polițiștii rutieri vor acționa, pe raza întregului județ, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, fiind folosite zilnic aparatele radar și etilotestele.
De asemenea, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto:
  • să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor;
  • să efectueze fiecare manevră după o asigurare temeinică;
  • să evite efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase;
  • să respecte regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau de trafic, este principala cauză de producere a accidentelor rutiere, în România.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR
La data de 11 octombrie a.c., în cadrul proiectului de Educație rutieră- Responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de sifuranță rutieră, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași și Serviciului Rutier Iași au desfășurat activități informativ-preventive la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9, din mun. Iași.
Copiilor le-au fost prezentate normele rutiere ce trebuie prezentate în calitate de pieton, biciclist și pasager în auto. De asemenea, copii au participat activ la activități de punere în practică a a normelor rutiere prezentate, în acest sens fiind folosit covorul rutier.
Polițiștii au prezentat laboratorul mobil din dotarea Serviciului Rutier.
La activități au participat 75 de elevi și 5 cadre didactice.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR LA LICEUL  PETRU PONI, DIN MUN. IAȘI
La data de 11 octombrie a.c., în cadrul campaniei “Școală fără bullying”, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități informativ-preventive la Liceul Tehnologic Petru Poni.
Astfel, în cadrul activităților a fost descris fenomenul de bullying, cauzele apariției acestuia, precum și formele de agresiune întâlnite în şcoli.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea.
Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
La activități au participat 65 de elevi și 3 cadre didactice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii