Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 22.09.2021

ro

22 Sep, 2021 16:08 878 Marime text
Nr. 894040 din 22 septembrie 2021
 
 
 
REȚINUT PENTRU LOVIRE SAU ALTE VIOLENȚE
 
În data de 18 septembrie 2021, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 43 ani, ar fi fost lovit în zona capului cu un obiect contondent, de un alt bărbat, în timp ce se afla pe terasa unui magazin mixt din satul Vameș, comuna Piscu, județul Galați.
Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar din primele verificări au stabilit faptul că un tânăr de 21 ani, domiciliat în comuna Piscu, a venit pe terasa magazinului unde se afla și bărbatul de 43 ani și fără un motiv anume l-ar fi lovit pe cel din urmă în cap, cu un obiect alungit din lemn, cu diametrul de aproximativ 2 cm, după care a plecat, abandonând obiectul contondent la fața locului.
Bărbatul de 43 ani a fost preluat de un echipaj S.M.U.R.D. și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, iar în funcție de rezultatul examinării medico legale, se va putea stabili exact, încadrarea juridică a faptei.
Ulterior, în urma probatoriului administrat în cauză, față de tânărul de 21 ani, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunere de arestare preventivă.
***
 
 
ÎNFRACȚIUNE PRIVIND REGIMUL MATERIILOR EXPLOZIVE
 
              În data de 21 septembrie 2021, polițiștii din cadrul I.P.J. Galați - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la o femeie în vârstă de 57 ani, din satul Toflea, județul Galați, în urma căreia au fost identificate ca fiind deținute fără drept, în vederea comercializării, următoarea cantitate de articole pirotehnice:
300 bucăți petarde emițător de sunet, categoria P1;
90 bucăți petarde, categoria F3;
3000 bucăți pocnitori, categoria P1;
50 bucăți artificii cu 1 foc, categoria F3.Articolele pirotehnice deținute fără drept au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, din Legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive.
***
 
EVENIMENT RUTIER
 
La data de 21 septembrie 2021, în jurul orei 20:15, o femeie în vârstă de 45 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei din municipiul Galați, dinspre strada Constructorilor către strada Saturn, la schimbarea direcției de mers, prin viraj stânga a lovit o motocicletă ce era condusă de un bărbat în vârstă de 38 ani, care circula în aceeași direcție de mers.
 În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a motociclistului care a fost preluat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Galați și condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.
În cauza de față s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de Vătămare corporală din culpă.
***
INFRACȚIUNI CIRCULAȚIE
 
În data de 21 septembrie 2021, în jurul orei 07:50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 24 ani, din municipiul Galați, care conducea un autoturism pe strada Alexandru cel Bun din Galați, având dreptul de a conduce suspendat.
 În cauza de față s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
În data de 21 septembrie 2021, în jurul orei 10:32, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați, au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 45 ani, din comuna Liești, județul Galați, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism pe strada Mihai Viteazul, din localitatea de domiciliu.
După testarea alcoolscopică a fost indicată o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, unde i-au fost prelevate două probe bilogice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 În cauza de față s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
În data de 21 septembrie 2021, în jurul orei 18:30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci, au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 38 ani, din municipiul Tecuci, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Petrovici din localitatea de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.
 În cauza de față s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
În data de 21 septembrie 2021, în jurul orei 23:50, polițiști din cadrul cadrul Biroului Rutier Tecuci, au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 19 ani, din satul Cârlomănești, comuna Cerțești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
După testarea alcoolscopică a fost indicată o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, unde i-au fost prelevate două probe bilogice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 În cauza de față s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv, Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii