Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 10.01.2022

ro

10 Jan, 2022 13:44 1022 Marime text
Nr. 2043684 din 10 ianuarie 2022
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 14.15, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, la intersecția străzilor Constantin Brâncoveanu și Ștefan cel Mare, din comuna Liești, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
         Din primele verificări efectuate de polițiștii sosiți la fața locului, a rezultat că în accident au fost implicate două autoturisme conduse de un bărbat, de 33 de ani, respectiv, o femeie, de 26 de ani, care au intrat în coliziune.
         În urma impactului, femeia a suferit leziuni, fiind condusă la spital, unde a rămas internată pentru îngrijiri medicale.
         În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culp și efectueză cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care a avut loc accidentul.
 
***
 
         La data de 8 ianuarie a.c., pe strada Brăilei, din municipiul Galați, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton.
         La fața locului, polițiștii au constatat că victima, un bărbat, de 70 de ani, ar fi fost acroșată de un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, în timp ce traversa strada pe
marcajul pietonal. Bărbatul a fost transportat la spital, rămânând internat pentru îngrijiri medicale.
         Și în acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
         La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 20.20, polițiștii Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe D.N. 26, la ieșirea din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Galați.
         La controlul documentelor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         Totodată, fiind testat alcoolscop, bărbatul a prezentat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în scopul prelevării de mostre biologice și al stabilirii alcoolemiei.
         A fost întocmit dosar penal, persoana în cauză fiind cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.
 
***
 
         Pentru comiterea acelorași infracțiuni este cercetat și un bărbat, din municipiul Tecuci, depistat la volanul unui autoturism care circula pe strada Păcii, din localitate.
          În urma verificărilor, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar la testarea alcoolscop, valoarea înregistrată a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Persoana în cauză a fost condusă la spital, în scopul stabilirii alcoolemiei. 
        
***
 
         La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au observat în trafic, pe raza comunei Grivița, o autoutilitară care avea o deplasare sinuoasă.
         Polițiștii au oprit respectivul autovehicul și la volanul acestuia au identificat un bărbat, de 65 de ani.
         Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Bărbatul a fost condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice și al stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
***
 
         La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 01.40, polițiștii Secției 3 poliție Galați și jandarmi din cadrul I.J.J. Galați au oprit în trafic, pe strada Zidarilor, un autoturism care se deplasa având o traiectorie sinuoasă.
         La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 43 de ani, care emana halenă alcoolică.
         Ca urmare, polițiștii l-au testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Acesta a fost condus la spital, în scopul prelevării de mostre biologice, fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
 
 
REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE
 
         La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, o femeie, din comuna Liești, a sesizat polițiștii Postului de Poliție Liești despre faptul că, în seara anterioară, soțul său, aflându-se în stare de ebrietate, a încălcat ordinul de protecție  prin care era evacuat din locuință, pentru o perioadă de 3 luni, cu obligația de a păstra o distanță minimă de 200 de metri față de aceasta.
        
         În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi pătruns în locuință unde ar fi exercitat violențe fizice asupra victimei și, totodată, i-ar fi sustras suma de 200 de lei și telefonul mobil.
         Acesta a fost depistat de polițiști și a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție, violență în familie și furt.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii