Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ

ro

11 Sep, 2023 15:09 498 Marime text
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 
În cursul nopții de 8/9 septembrie 2023, în jurul orei 01:00, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați au depistat, un bărbat, de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Domnească, din municipiul Galați, sub influența băuturilor alcoolice.
La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
             
La data de 9 septembrie 2023, în jurul orei 08:16, un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Galați a depistat un alt bărbat, cu vârsta de 47 de ani, din municipiul Galați care s-a urcat la volan, după ce, în prealabil, a consumat băuturi alcoolice.
La momentul depistării, acesta conducea un autoturism pe strada Alexandru Moruzzi din localitatea de domiciliu. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
În cursul nopții de 9/10 septembrie 2023, în jurul orei 01:43, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, au depistat în traficul rutier un bărbat, de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Coasta Lupei, comuna Nicorești, județul Galați, sub influența băuturilor alcoolice.
La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Și în data de 10 septembrie 2023, au fost depistate două persoane, ambele cu domiciliul în municipiul Galați care, după ce au consumat băuturi alcoolice, s-au urcat la volan și au condus autoturisme pe drumurile publice.
Prima persoană, un bărbat, cu vârsta de 44 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, în jurul orei 19:50, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Doja, din orașul de domiciliu.
La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.    
 A doua persoană, un bărbat, de 55 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.
La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei 2 conducători auto au fost conduși la spital unde au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
   
EVENIMENT RUTIER
 
La data de 8 septembrie 2023, în jurul orei 18:30, pe DN 25, în apropiere de localitatea Șerbeștii Vechi, din județul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia cinci persoane au fost rănite.
Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit că o femeie, cu vârsta de 43 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, dinspre municipiul Galați către municipiul Tecuci, la km 63 + 550 de metri, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul pe care îl preceda și a intrat în impact față-spate cu acesta.
Autoturismul lovit din spate, care era condus de un bărbat, cu vârsta de 47 de ani, din comuna Jorăști, județul Galați, a fost proiectat pe sensul opus de mers într-un alt autoturism care era condus regulamentar de un bărbat, cu vârsta de 67 de ani, din comuna Barcea, județul Galați.
În urma impactului autoturismele au fost avariate și au fost rănite cinci persoane, fiind vorba de cei trei conducători auto, un bărbat de 44 de ani, pasager în cel de-al doilea autoturism și o femeie de 53 de ani, aflată pe bancheta dreaptă față în cel de-al treilea autovehicul. Persoanele au fost preluate și conduse la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale.
Chiar dacă la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ la toate cele trei persoane care se aflau la volan în momentul producerii accidentului rutier, la spital au fost recoltate și mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
        
MANDATE DE ARESTARE PREVENTIVĂ PUSE ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
În cursul zilei de 8 septembrie 2023, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tecuci – Biroul Investigații Criminale împreună cu cei din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au pus în executare două mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, emise de Curtea de Apel Galați la data de 07.09.2023, privind doi bărbați cu vârstele de 23, respectiv 47, întrucât nu au respectat condițiile arestului la domiciliu. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și de efectuarea neautorizată de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive în formă continuată.
Primul a fost depistat la o adresă pe raza municipiului Tecuci, iar cel de-al doilea la adresa de domiciliu situată pe raza comunei Umbrărești, din județul Galați.
Cei doi bărbați au fost preluați de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați – Biroul Urmăriri, iar apoi au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii