Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 09.12.2021

ro

09 Dec, 2021 13:48 983 Marime text
Nr. 894126 din 09 decembrie 2021
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 07.30, în municipiul Tecuci, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele verificări, a rezultat că în accident a fost implicat un autoturism condus de un bărbat, de 54 de ani, care, la intersecția străzilor Galați și 1 Decembrie 1918, ar fi intrat în impact cu o bicicletă condusă de un bărbat, de 44 de ani.
În urma accidentului, biciclistul a suferit vătămări corporale și a fost transportat la spital, unde a rămas internat, pentru îngrijiri medicale.
Cei doi bărbați implicați în accident au fost testați alcoolscop, în cazul biciclistului valoarea rezultată fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
În aceeași zi, un alt accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, s-a produs în municipiul Galați, la intersecția străzii Anghel Saligny cu Bulevardul Siderurgiștilor.
La fața locului, polițiștii au constatat că în accident au fost implicate două autoturisme conduse de o femeie, de 45 de ani, respectiv, un bărbat, de 26 de ani, care au intrat în coliziune, în intersecția mai sus menționată.
În urma impactului, un bărbat aflat pe bancheta din dreapta față, într-unul dintre autoturisme, a fost rănit, dar nu a necesitat internarea în spital.
Și în acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
 
 
***
 
La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Corod, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 59 de ani, din localitate.
Întrucât la testarea alcoolscop bărbatul a prezentat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii l-au condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei, întocmind în cauză dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
 
 
IDENTIFICAT DUPĂ MAI MULTE FURTURI DIN LOCUINȚE
 
La data de 7 decembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au fost sesizați de către o femeie, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa, de unde ar fi sustras diverse bunuri.
În urma activităților investigative, polițiștii au identificat prezumtivul autor al faptei, în persoana unui tânăr, de 18 ani, din comuna Băleni.
După audierea acestuia și administrarea materialului probator, polițiștii au stabilit că, în perioada noiembrie – decembrie 2021, tânărul ar fi comis încă 10 infracțiuni de furt sau tentativă de furt, din locuințe, de pe raza comunei Băleni, sustrăgând diverse bunuri și sume de bani.
Odată cu identificarea sa, polițiștii au recuperat o parte din prejudiciu, pe care au înapoiat-o păgubiților.
Tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă.
 
 
 
MANDAT PUS ÎN EXCUTARE DE POLIȚIȘTI
 
La data de 8 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri și cei din cadrul Poliției Orașului Berești au depistat și reținut o femeie, de 42 de ani, din municipiul Galați, pe numele căreia Judecătoria Galați a emis mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.
Femeia, condamnată la 4 ani, 3 luni și 255 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, a fost condusă și încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii